Ben je van plan om een bedrijfs- of kantoorpand te kopen voor je onderneming? Dan heb je de hulp van een notaris nodig. In deze blog vertellen we meer over de zaken die komen kijken bij de aankoop van een bedrijfspand.

 

Koopovereenkomst

De koopovereenkomst is een schriftelijke afspraak tussen de verkoper en de koper van een bedrijfspand. Hierin wordt vastgesteld wat de prijs is en de datum van de gewenste eigendomsoverdracht. Een notaris kan de koopovereenkomst opmaken en erop toezien dat zowel koper als verkoper zich aan de afspraken houdt.

 

Belasting

Een notaris kan erop toezien dat alles juridisch geregeld is, niet alleen wat betreft de koopovereenkomst en overdracht van een pand, maar ook met betrekking tot bijvoorbeeld belastingregelingen. Bij de aankoop van een bedrijfspand ben je overdrachtsbelasting en/of omzetbelasting verschuldigd. De notaris kan je informeren over de verschillende belastingen.

 

Eigendomsoverdracht

Een bedrijfspand wordt overgedragen wanneer de Akte van levering wordt ondertekend bij de notaris. De notaris checkt onder andere de beschikkingsbevoegdheid van de verkoper en of alle partijen aan de in de koopovereenkomst vastgelegde verplichtingen hebben voldaan. Vervolgens schrijft een notaris een afschrift van de leveringsakte in bij het kadaster, waarna het bedrijfspand op naam wordt gezet van de nieuwe koper.

 

Heb je nog vragen over de aankoop van een bedrijfspand? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This