Eindelijk, je bent klaar met studeren en gaat dan nu eindelijk echt stappen maken in je leven. Je gaat met je eerste baan beginnen en gaat nadenken om met je vriend of vriendin samen verder te gaan. Allemaal erg leuk, maar wat veel mensen niet beseffen is dat hier meer bij komt kijken dan je van tevoren denkt.

Een huis kopen en de notaris

Wanneer je beiden een baan hebt en samen een huis koopt, kom je in aanraking met een notaris. Niet alleen voor de overdracht van een huis, maar ook voor de hypotheek. En wat gebeurt er eigenlijk wanneer je uit elkaar gaat? Krijg jij het huis, je partner, verdelen jullie het? Helemaal niet leuk om over na te denken, maar wel belangrijk. De notaris speelt een belangrijke rol bij deze zaken.

Officieel samen

Ook hierin speelt de notaris weer een belangrijke rol, hij kan namelijk laten vastleggen wat er gebeurt met alle bezittingen mocht er zoiets gebeuren. Dit kan worden opgenomen in een samenlevingscontract. Dit contract kan worden opgesteld bij de notaris en dit geeft een stuk zekerheid in je relatie. Met name als je samen bijvoorbeeld een huis koopt.

Je woont inmiddels een tijdje samen en hebt net je partner ten huwelijk gevraagd, ze zei ja! Een mooie tijd gaat jullie tegemoet en misschien komen er zelfs binnenkort wel kinderen. Wanneer je gaat trouwen, worden jullie bezittingen volgens de wet automatisch van jullie samen. Wanneer je dit wilt voorkomen, kun je huwelijkse voorwaarden op laten stellen bij je notaris.

De notaris en een testament

Een testament is belangrijk voor de toekomst van degenen waarmee jij je leven deelt (en ook goed voor je eigen gemoedsrust). Mocht er onverhoopt iets gebeuren, heb je in ieder geval duidelijk wat er met je spullen gaat gebeuren. Dit voorkomt extra emotie voor de personen die het op zo’n moment al moeilijk genoeg hebben.

Zoals je ziet, speelt de notaris een belangrijke rol bij veel grote dingen in je leven. Daarom is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de notaris die je kiest. Wanneer je meer informatie wilt over wat de notaris allemaal voor je kan doen, kijk dan hier eens rond of neem contact met ons op.

Share This