Echtscheiding Groningen: een echtscheiding is een emotionele en stressvolle periode. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor de naasten om je heen. Daarom wil je dat de scheiding zo soepel mogelijk verloopt, je hebt immers al genoeg aan je hoofd. Ga je een echtscheiding aan in Groningen of omgeving dan is het verstandig om goed advies te vragen. De notaris kan je daarbij helpen.

Echtscheiding Groningen: wat moet je regelen?

Bij een echtscheiding komen er veel dingen op je af. Het is daarom belangrijk om alle zaken die geregeld moeten worden goed op een rijtje te hebben. Zo moet je nadenken over wat er gebeurt met jullie huis, dat in de meeste gevallen het grootste vermogensbezit is. Maar ook wat er gebeurt met de hypotheekschuld van jullie beiden, hoe de opvoeding van de kinderen eruitziet na de scheiding en er moeten afspraken worden gemaakt over de alimentatie.

De notaris bij echtscheiding Groningen

Uiteraard moet je voorkomen dat de echtscheiding een vechtscheiding wordt. De notaris is daarom een goede onafhankelijke partij die een passend advies kan geven voor jouw situatie. De notaris helpt je bij het afhandelen van alle documenten en helpt je om zo duidelijk mogelijke afspraken te maken. Je wilt uiteraard dat afspraken over bijvoorbeeld de verdeling van het huis, de zorg voor de kinderen en het aanpassen van de hypotheek goed geregeld zijn.

Echtscheiding Groningen: elke situatie is anders

Elke echtscheiding is weer anders, de notaris zal dus afhankelijk van je situatie adviseren wat je het beste kunt afspreken. Ga je een echtscheiding aan in Groningen of omgeving dan staan wij voor je klaar om alles in goede banen te leiden. Zo zorgt de notaris voor het opstellen van een convenant en zal de notaris voor een scheiding of een beëindiging van een geregistreerd partnerschap alle praktische en financiële zaken regelen. Voor samenwoners die uit elkaar gaan en een samenlevingscontract hebben, zorgt de notaris ervoor dat het samenlevingscontract wordt beëindigd.

Heb je nog vragen over dit onderwerp, neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This