Ook als 55-plusser kun je een hypotheek afsluiten, hoewel dit iets anders in zijn werk gaat. In deze blog leggen we uit hoe het zit.

 

Overlijdensrisicoverzekering

Als je 55 jaar of ouder bent, dan willen banken vaak dat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit bij de hypotheek voor de aankoop van je huis. Met deze verzekering zijn banken ervan verzekerd dat de hypotheek na je overlijden in ieder geval voor een deel wordt afgelost. Niet bij elke bank is het noodzakelijk om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten voor het krijgen van een hypotheek. Bij banken die dit niet noodzakelijk vinden, kun je dan echter minder geld lenen.

 

Premie

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering neemt toe naarmate je ouder wordt en is vaak niet meer af te sluiten vanaf een leeftijd van 75 jaar. Dit betekent ook dat je op 55-jarige leeftijd geen overlijdensrisicoverzekering kunt afsluiten voor een hypotheek met een looptijd van meer dan twintig jaar.

 

Pensioen

Daarbij houdt een bank rekening met je pensioen bij het bepalen van de hoogte van de hypotheek. Ga je binnen tien jaar met pensioen, dan houdt de bank rekening met de hoogte van je toekomstige pensioen en AOW. In de meeste gevallen is dit lager dan het huidig inkomen, waardoor de maximale hypotheek lager zal uitvallen.

 

Heb je nog vragen, bijvoorbeeld over het afsluiten van een hypotheek of de aankoop van een huis? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This