Bij het overdragen van een bedrijf, plotseling of op termijn, komen veel emoties kijken. Het kan daarom fijn zijn om deze zaken met een notaris te bespreken. Niet alleen kan de notaris je objectief van advies voorzien, maar ook kan de notaris juridische afspraken voor je vastleggen om problemen na de overdracht te voorkomen.

Emoties

Of je het bedrijf nu overdraagt aan je kinderen, aan een zakenpartner of aan iemand anders, bij het overdragen van een bedrijf komen vaak emoties kijken. Komt het wel goed met het bedrijf nadat het bedrijf is overgedragen? Kunnen mijn kinderen het aan? Dit en andere vragen kunnen je dwarszitten. Gezien de emoties die bij een overdracht komen kijken is het aan te raden om een onafhankelijke derde bij het proces te betrekken.

Juridische afspraken vastleggen

Vervolgens moeten de afspraken worden vastgelegd om problemen in de toekomst te voorkomen. Na de overdracht van je bedrijf zit je niet te wachten op juridische problemen. De notaris kan de gemaakte afspraken voor je vastleggen. Daarnaast kan de notaris je begeleiden bij het maken van beslissingen om verdere juridische en fiscale problemen te omzeilen. De notaris denkt met je mee en zorgt ervoor dat je er niet alleen voor staat.

Ben je zelf van plan om je bedrijf over te dragen en heb je hier vragen over? Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This