Bestaande koopwoningen waren in het vierde kwartaal van 2019 6,2 procent duurder dan in 2018, dat maken het CBS en het Kadaster vandaag bekend. Ook het aantal verkochte woningen is met zo’n 5,6 procent toegenomen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018.

 

Prijsstijging

De prijzen van bestaande koopwoningen waren in het vierde kwartaal van 2019 in alle provincies gestegen. De prijsstijging was met 8,4 procent het grootst in de provincie Groningen. In de overige provincies lag de prijsstijging tussen de 5,4 en 7,4 procent. Het is de grootste prijsstijging in de provincie Groningen in 14 jaar tijd.

 

Verkopen

In bijna alle provincies wisselden meer woningen van eigenaar dan in hetzelfde kwartaal in 2018. In Flevoland was de stijging het grootst: hier werden 17 procent meer woningen verkocht dan in het vierde kwartaal van 2018. In andere provincies werden tussen de 1,7 en 9,2 procent meer woningen verkocht. Overijssel is de enige provincie waar minder woningen zijn verkocht. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht is het aantal verkochte woningen toegenomen.

 

Share This