Maak kennis met onze medewerkers! 

AnkoblogIn deze blogserie heb je kennis kunnen maken met alle medewerkers van Lambeck Harms Notarissen, zodat je weet wie je voor je hebt wanneer je langskomt. Als allerlaatste is Anko Harms aan de beurt!

Anko is geboren en opgegroeid in Paterswolde, een dorp onder de rook van de stad Groningen, maar gelegen in Drenthe. Hier heeft Anko tot zijn twintigste gewoond tot hij naar Groningen verhuisde, waar hij rechten studeerde. Toen hij afstudeerde waren er geen vacatures voor een kandidaat-notaris in Noord- Nederland en zo is Anko bij een notariskantoor in Bodegraven terecht gekomen. Anko heeft van 1998 tot 2002 in Bodegraven gewoond en gewerkt als kandidaat-notaris. Toen er een vacature kwam op het kantoor van notaris Van Hoogdalem in Groningen, heeft Anko daarop gesolliciteerd en is hij teruggekeerd naar Groningen. Na vier jaar op het kantoor van notaris Van Hoogdalem gewerkt te hebben, heeft Anko per 1 februari 2006 Herbert van Hoogdalem als notaris opgevolgd. Jan- Jaap was op dat moment ook al notaris op het kantoor en dat was het begin van Lambeck Harms Notarissen.

Anko is getrouwd met Astrid en heeft drie dochters; Demi (15 jaar), Nikki (3 jaar) en Carli (1 jaar). Samen met hun hond Dreuzel wonen ze in Groningen, niet ver van kantoor.

Als notaris houdt Anko zich bezig met het behandelen van dossiers, het voeren van besprekingen en het passeren van akten op alle rechtsgebieden. Vooral de wijze van omgang met mensen vindt Anko belangrijk in zijn werk als notaris. Als notaris kun je mensen helpen bij belangrijke zaken waar ze zonder hulp niet of niet goed uit zouden komen. Anko vindt het prettig om –indien mogelijk- op een luchtige manier en in ongedwongen sfeer belangrijke zaken voor klanten te regelen. Over het algemeen is het voor mensen al spannend genoeg om naar de notaris te gaan, zoiets doen de meesten maar enkele keren in hun leven. Anko ziet het als een uitdaging om zijn klanten gerust(gesteld) en met een goed gevoel –zowel met betrekking tot de inhoud als tot de wijze waarop het verlopen is- het kantoor weer te zien verlaten.

collageblogankoAls Anko niet aan het werk is, speelt hij graag tennis of een potje basketbal. Ook wandelt hij elke dag met de hond. Daarnaast leest Anko graag in zijn vakanties. In het weekend bezoekt Anko samen met zijn vader al jaren de thuiswedstrijden van FC Groningen in de Euroborg en daarvoor in het Oosterpark.

Om met een weetje over Anko af te sluiten: voor zover hij heeft kunnen nagaan, was Anko op het moment van zijn benoeming tot notaris (die in oktober 2005 plaatsvond), met 31 jaar de jongste notaris die ons land ooit gehad heeft!

Share This