Maak kennis met onze medewerkers!

Blog JJ2In deze blogserie kun je kennismaken met alle medewerkers van Lambeck Harms Notarissen, zodat je weet wie je voor je hebt wanneer je langskomst. Deze week is Jan-Jaap Lambeck aan de beurt!

Jan-Jaap is een echte Groninger, geboren in Winschoten en heeft daarna op verschillende plekken in Groningen gewoond. Na een korte tijd in Winschoten heeft hij in Lutjeloo gewoond, een gehucht onder Blijham. Na drie jaar is Jan-Jaap met zijn ouders verhuisd naar Wedde en daar hebben ze gewoond tot Jan-Jaap naar de brugklas ging in Winschoten. Vervolgens ging Jan-Jaap naar de middelbare school in Appingedam en maakte hij ruim een jaar elke middag huiswerk op het notariskantoor van zijn vader in Delfzijl, omdat hij toen nog in Wedde woonde, maar in Appingedam naar school ging.

Daarna woonde hij in Oosterwijtwerd, een klein dorpje boven Appingedam. Na het vwo heeft Jan-Jaap rechten gestudeerd aan de universiteit in Groningen, waar hij ook in de jaren daarvoor al regelmatig te vinden was door zijn tenniscarrière. Na twee jaar rechten te hebben gestudeerd, moest Jan-Jaap eigenlijk in dienst. Om dat te ontlopen heeft hij toen de propedeuse MER (Makelaardij, Economie en Recht) aan de Hanzehogeschool te Groningen gevolgd en behaald. Daarna is hij weer verder gegaan met rechten.

In het laatste jaar van Jan-Jaap zijn rechtenstudie heeft hij een zomerstage bij notariskantoor mr. H. van Hoogdalem gedaan. Begin 1997 kreeg Jan-Jaap het aanbod om na de afronding van zijn studie bij het notariskantoor te blijven werken. Hij heeft hier als kandidaat-notaris gewerkt, waarna hij met mr. H. van Hoogdalem een maatschap is aangegaan en in 2005 notaris is geworden. Na een jaar samen met Van Hoogdalem gewerkt te hebben is hij samen met Anko Harms verder gegaan als Lambeck Harms Notarissen. In 2009 hebben ze het huidige pand aan de Van Elmptstraat betrokken.

collageJJ2Als notaris houdt Jan-Jaap zich vooral bezig met het behandelen van dossiers, het passeren van aktes en is veel met mensen in gesprek. Hij is werkzaam op alle gebieden, van ondernemingsrecht tot vastgoed en familierecht. Jan-Jaap vindt het belangrijk dat er gelachen wordt op kantoor. De onderwerpen die bij de notaris voorbij komen zijn vaak al serieus genoeg en daarom vindt Jan-Jaap het belangrijk dat er ook ruimte is voor een grap en een grol.

Jan-Jaap is getrouwd met Sandra en heeft drie kinderen; Femke van 10 jaar, Thijs van 8 jaar en Sara van 2 jaar oud. Eerst hebben Jan-Jaap en Sandra in de stad gewoond, maar omdat dit met kinderen toch niet zo handig was, zijn ze nadat Femke werd geboren op zoek gegaan naar een groter huis in een dorp. In 2006 zijn ze verhuisd naar een prachtig huis uit 1866 in Aduard, waar de kinderen ook in het dorp naar school gaan.

In zijn vrije tijd fietst Jan-Jaap veel en coacht hij het hockeyteam van zijn dochter Femke, dat het overigens heel goed doet en alle wedstrijden wint. Daarnaast is Jan-Jaap ook regelmatig in de tuin te vinden en wandelen ze in het weekend graag met het hele gezin. Een droom voor de toekomst van Jan-Jaap en Sandra is om de reis die zij door Thailand, Singapore en Maleisië hebben gemaakt nog eens met de kinderen over te doen. Om met een mooie quote van Jan-Jaap af te sluiten: ‘Als er bij een afspraak niet is gelachen, is het (meestal) geen leuke afspraak geweest’.

Share This