Maak kennis met onze medewerkers! 

MariekeblogIn deze blogserie kun je kennis maken met alle medewerkers van Lambeck Harms, zodat je weet wie je voor je hebt wanneer je langskomt. Deze week is Marieke Scheepstra aan de beurt!

Marieke is opgegroeid in Yde, een klein dorpje op de grens van Drenthe en Groningen. Voor de middelbare school legde Marieke dagelijks op de fiets de weg naar de stad Groningen af. Toen ze notarieel recht ging studeren aan de universiteit, is ze in de stad op kamers gaan wonen. Marieke heeft tijdens haar studententijd niet stil gezeten, zo was ze actief bij haar studievereniging en heeft daar een jaar in het bestuur gezeten. Daarnaast was ze lid van een studentenvereniging en deed ze vrijwilligerswerk bij de kinder- en jongerenwinkel, waar ze juridisch advies gaf.

Na haar studie heeft Marieke stage gelopen bij een notariskantoor in Assen. Ze was van plan om het Noorden te verlaten, maar toen haar na haar stage een baan werd aangeboden, heeft ze deze kans gegrepen. Ze heeft terwijl ze in Assen werkte de Beroepsopleiding Notariaat in Utrecht gedaan en met goed gevolg afgesloten. Eind 2010 heeft Marieke de overstap naar Lambeck Harms Notarissen gemaakt. Marieke is kandidaat-notaris en ze houdt zich vooral bezig met de familiepraktijk. Haar dagelijkse bezigheden bestaan onder andere uit het maken van testamenten, huwelijkse voorwaarden en samenlevingscontracten opstellen en erfenissen afwikkelen. In januari 2014 is Marieke toegelaten tot de Stichting Certificering Executeurs en mag zij zichzelf een gecertificeerd executeur noemen.

Mariekeblog2Marieke vindt het contact met de mensen het leukst aan werken als kandidaat-notaris, iedereen heeft zijn eigen verhaal en dat maakt geen dossier hetzelfde. Naast haar werkzaamheden bij Lambeck Harms is Marieke ook erg sportief, zo is ze regelmatig op de racefiets te vinden. Marieke heeft een relatie met Bas en ze hebben samen drie kinderen.

Share This