HOERA: Onze Marieke Scheepstra is vorige week bij de rechtbank Arnhem beëdigd in verband met haar benoeming tot toegevoegd notaris. Marieke is toegevoegd aan notaris Jan-Jaap Lambeck.
Marieke is gespecialiseerd in personen- en familierecht. Marieke adviseert over het opstellen van huwelijkse voorwaarden, testamenten, samenlevingsovereenkomsten, levenstestamenten en is actief op het gebied van estate planning. Verder is Marieke toegelaten tot de stichting: Stichting Certificering Executeurs en is daarmee gecertificeerd executeur om nalatenschappen af te wikkelen.
Marieke heeft als toegevoegd notaris dezelfde bevoegdheden als de notaris aan wie ze is toegevoegd en kan dus zelfstandig akten passeren. Het verschil met een notaris is dat de toegevoegd notaris in dienst is.
Aan de benoeming tot toegevoegd notaris gaat een uitgebreide procedure vooraf. De kandidaat ondergaat eerst een psychologische persoonstoets. Ook moet een aantal instanties en personen positieve referenties over de kandidaat afgeven en wordt de kandidaat beoordeeld door de commissie toegang notariaat. Na ministeriële goedkeuring wordt de kandidaat bij de rechtbank beëdigd.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This