Steeds meer huizenkopers zijn bereid boven de vraagprijs te bieden om een nieuw huis aan te kunnen schaffen, meldt Makelaarsland.

In januari en februari dit jaar heeft 62 procent van de huizenkopers boven de vraagprijs geboden. Vorig jaar nam het aantal biedingen boven de vraagprijs al toe van 38 procent naar 50 procent. Vooral bij woningen in het middensegment van de markt wordt volgens Makelaarsland dikwijls overboden. In het prijssegment van woningen tussen de 200.000 en 300.000 euro betreft maar liefst 75 procent van de biedingen een bod boven de vraagprijs. In 2017 gebeurde dat nog maar bij 22 procent van de biedingen.

Gemiddeld 2 procent boven de vraagprijs

In het derde kwartaal van vorig jaar werd gemiddeld 1,9 procent boven de laatste vraagprijs betaald voor een gemiddelde verkochte woning, blijkt uit een analyse van de Nederlandse Vereniging van Makelaars. Bij appartementen wordt zelfs gemiddeld 3,5 procent overboden. Bij vrijstaande woningen ligt de verkoopprijs gemiddeld 1,2 procent onder de vraagprijs.

In de regio’s Amsterdam, Almere en Groningen blijkt dat het meest wordt overboden. Vooral buiten de Randstad kan je nog een woning onder de vraagprijs kopen.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This