Acht op de tien huiseigenaren verwacht winst op de verkoop van hun huis te maken, dat blijkt uit onderzoek van de ABN Amro. Ook blijkt uit het onderzoek dat één op de tien huiseigenaren denkt ten minste quitte te spelen bij de verkoop. De overige huiseigenaren weten het niet.

 

Verwachte winsten

“Vier op de tien huiseigenaren denken dat ze hun woning nu zouden kunnen verkopen met een winst van minstens €50.000,” vertelt ABN-econoom Philip Bokeloh. “Zeker in de drie grootste steden en hun randgemeenten verwacht men grote winsten. Een kwart van de woningeigenaren in die steden denkt aan een winst tussen €100.000 en €200.000. Hun huizen zijn door het beperkte woningaanbod het sterkst in waarde gestegen.

In de Noordelijke en Oostelijke provincies is de druk op de woningmarkt minder. In deze regio’s verwachten eigenaren relatief de laagste winst. Vooral eigenaren boven de 50 jaar hebben de waarde van hun woning fors zien stijgen. Van deze groep denkt 22% dat het huis nu tussen de €100.000 en €200.000 meer waard is geworden. Van de pensioengerechtigden denkt zelfs 14% dat het gaat om een bedrag tussen €200.000 tot €300.000.”

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This