Afgelopen week werd duidelijk dat steeds minder jongeren een woning kopen. Uit een NOS publicatie naar aanleiding van een onderzoek van Het Kadaster blijkt dat er steeds meer starters ouder dan 30 zijn, terwijl er minder twintigers zijn die starten met het kopen van een huis.

Hoewel het aantal twintigers in Nederland al jaren toeneemt, geldt dit niet voor het aantal huizenkopers tussen de 20 en 30. Twintigers lijken er juist steeds vaker voor te kiezen om (nog) niet te gaan kopen maar te blijven huren.

Redenen

Volgens Het Kadaster zijn er verschillende redenen die ervoor zorgen dat twintigers wachten met het kopen van een huis. Zo hebben ze vaker flexibele arbeidscontracten die de financiering van een woning lastig maken. Ook komen er strengere hypotheekregels; het maximaal te lenen bedrag voor een hypotheek gaat volgend jaar omlaag. Hier schreven we er al een stukje over. Daarnaast biedt huren meer flexibiliteit; als je van plan bent nog eens te verhuizen, is het niet verstandig om voor een paar jaar een woning te kopen. En ten slotte worden vooral woningen in grote steden steeds duurder, waarvoor twintigers daar blijven huren.

Meer weten over het afsluiten van een hypotheek? Klik dan hier.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This