30 September is het weer tijd voor de NVM open huizen dag. Tweemaal per jaar hebben verkopers die hun huis te koop hebben staan bij een NVM-makelaar de kans om hun huis open te stellen voor mogelijk geïnteresseerde kopers. Zodoende kunnen kijkers vrijblijvend en zonder afspraak tussen 11:00 uur en 15:00 uur huizen bekijken.

Voor woningzoekenden is het aantrekkelijk om op deze dag eventueel meerdere huizen te bekijken om zo gemakkelijker een vergelijking te kunnen maken. Voor verkopers van huizen biedt de dag een uitgelegen kans om hun woning in één keer aan veel geïnteresseerden te laten zien. Daarnaast geeft het aan verkopers een indicatie hoe de woning in de markt ligt.

De vorige editie was in april 2023 en toen openden meer dan 13 duizend woningen hun deuren. Er kwamen ongeveer 65 duizend geïnteresseerden op af. Dat de dag tot successen leidt, is op te maken uit het feit dat in de periode voor corona na twaalf weken 53 procent van de huizen verkocht was. Van de huizen die niet meededen aan de open huizen dag was dat maar 42 procent. Voor zowel de verkoper als de kijker is dit dus een uitgelegen kans.

Op de website van het NVM kun je terecht voor meer informatie en kan je bekijken welke huizen bij jou in de buurt allemaal deelnemen.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This