Vorige week dinsdag is de coöperatie: Energiecoöperatie de Monniksroos U.A. te Aduard opgericht door Jacob-Klaas Star en Wouter van Rossum met medewerking van Jan-Jaap Lambeck van Lambeck Harms Notarissen. Dit gebeurde onder de toeziende ogen van de toekomstige bestuursleden Lourens Bosch, Willem Peters van Nijenhof en Sandra Lambeck en Jantine Koppert van de Groninger Energie Koepel.

Het doel van de coöperatie

Het algemene doel van de coöperatie is om het Groningse dorp Aduard minder afhankelijk en zo mogelijk onafhankelijk te laten worden van externe energiebronnen. Uiteindelijk zal getracht worden om het dorp en de omgeving binnen 20 jaar geheel te voorzien van lokaal opgewekte groene energie. De Monniksroos wil dit realiseren door het opwekken van elektriciteit met behulp van zonnepanelen. De realisatie van het zonnedak zal begeleid worden door Jantine Koppert van de Groninger Energie Koepel.

Waar komt de naam ‘Monniksroos’ vandaan?

De naam van de coöperatie is naar een idee van Erik Zwiggelte en vindt zijn oorsprong in de historie van Aduard. De monniken van het Aduarder klooster hebben vroeger al veel energie gestoken in het opzetten van een duurzaam en toekomstbestendig klooster, hetgeen de energiecoöperatie de Monniksroos voor het dorp Aduard wil gaan doen.

Lid worden van de coöperatie

De coöperatie is voor de realisatie van het plan nog op zoek naar een geschikt dak om de panelen op te plaatsen. Wanneer een geschikt dak gevonden is kunnen de bewoners van Aduard lid worden van de coöperatie.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This