Onderzoeksbureau MoneyView maakte bekend dat de premies voor overlijdensrisicoverzekeringen in het afgelopen jaar met 4,5 procent gezakt zijn. In deze blog vertellen we hier meer over.

Premies overlijdensrisicoverzekering gedaald

Uit het onderzoek van MoneyView blijkt verder dat de overlijdensrisicoverzekering sinds 2002 met maar liefst 50 procent goedkoper is geworden. Dit betekent dus dat het kan lonen om bestaande verzekeringen te beëindigen en nieuwe af te sluiten.

Oorzaak daling

De daling van de premies heeft drie oorzaken. Ten eerste worden we gemiddeld steeds ouder. Hierdoor worden de verzekeringen die uitkeren bij overlijden steeds goedkoper. Een tweede oorzaak is de toenemende concurrentie en de transparantie. Via het internet kan je de verschillende overlijdensrisicoverzekeringen makkelijk vergelijken. Dit komt niet alleen de transparantie, maar ook de onderlinge concurrentie ten goede. Een derde oorzaak is de afschaffing van de in de premie verwerkte provisie. De provisie is sinds 1 januari 2013 vervangen door advies- en bemiddelingskosten.

Afsluiten nieuwe verzekering

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering moet er wel rekening gehouden worden met de advies- en bemiddelingskosten. Deze worden nu namelijk rechtstreeks door de adviseur in rekening gebracht bij de klant. Je moet ongeveer rekening houden met €150 tot €250 aan advies- en bemiddelingskosten. Bij het opnieuw afsluiten ben je afhankelijk van het acceptatiebeleid van de verzekeraar. Er bestaat een kans dat bijvoorbeeld je gezondheidsverklaring aanleiding geeft om de verzekering niet te accepteren. Het is dus aan te raden om de oude verzekering pas op te zeggen vanaf het moment dat de nieuwe verzekering is afgesloten.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This