Het is vandaag 13 juni en dat betekent dat het nationale Buitenspeeldag is! Deze dag wordt al meer dan tien jaar door het goede doel Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon georganiseerd. Ook Lambeck Harms Notarissen is een voorstander van buitenspelen en bewegen en daarom steunt het Lambeck Harms Jeugdfonds de volgende initiatieven op dit gebied:

Groningen Swim Challenge

De Groningen Swim Challenge is een zwemactiviteit waarbij zwemmers geld ophalen voor kankeronderzoek van het UMCG Kanker Researchfonds. Elk team van 5 personen zal in deze challenge van Zoutkamp naar Groningen zwemmen. Onderdeel van deze challenge is ook ‘Heel Groningen Zwemt’, waarbij scholen en zwembaden uit de regio zoveel mogelijk kinderen aansporen om te bewegen voor een goed doel; zo namen vorig jaar maar liefst 4000 kinderen deel aan dit evenement. Met deze challenge worden twee doelen behaald, namelijk beweging en hopelijk een stap in de goede richting voor het vinden van een medicijn voor kanker.

Playground

De Stichting Sport en Spel Haren streeft naar het creëren van een plek waar sport en spel centraal staan, twee essentiële onderdelen voor de ontwikkeling van kinderen. De stichting is daarom bezig met de realisatie van een playground, oftewel een sport- en speelveld, in de wijk Oosterhaar in Haren. Deze playground zal openbaar toegankelijk zijn en rolstoelvriendelijk, een plek waar onder meer sportdagen, spelmiddagen, workshops en voorlichtingen over voeding en beweging kunnen worden georganiseerd. Met deze playground wordt sport, spelen en het hebben van een gezond gewicht gestimuleerd.

Voor meer informatie over deze initiatieven en het Lambeck Harms Jeugdfonds kun je kijken op:

De Groningen Swim Challenge: www.groningenswimchallenge.nl

Stichting Sport en Spel Haren: www.sportenspelharen.nl

Het Lambeck Harms Jeugdfonds: https://www.lambeckharms.nl/lambeckharmsjeugdfonds/

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This