Ben je van plan om in Nederland te trouwen met een buitenlandse partner? Dan moet je een aantal zaken regelen. In deze blog leggen we uit welke zaken dit zijn.

 

Verklaring geen schijnhuwelijk

Wanneer je met iemand uit het buitenland wil trouwen heb je ten eerste een ‘Verklaring geen schijnhuwelijk’ nodig voor degene met een buitenlandse nationaliteit. Met een Verklaring geen schijnhuwelijk verklaart iemand niet te trouwen met als doel een verblijfsvergunning te krijgen. Dit is ook nodig voor het regelen van een geregistreerd partnerschap.

 

Verklaring omtrent het verblijfsrecht

Verder is een ‘Verklaring omtrent het verblijfsrecht’ nodig wanneer je buitenlandse echtgenoot in Nederland woont en van buiten de Europese Unie of de Europese Economische Ruimte komt.

 

Ongehuwdverklaring

Wanneer je in het buitenland hebt gewoond, dan dien je over een ongehuwdverklaring te beschikken. Deze vraag je aan in je laatste woonplaats in het buitenland. Met dit document toon je aan dat je niet al in het buitenland bent getrouwd of in het buitenland een geregistreerd partnerschap bent aangegaan. Je dient deze verklaring te laten legaliseren zodat deze ook geldig is in Nederland.

 

Verblijfsvergunning

Wil je na je huwelijk met je buitenlandse partner samenwonen in Nederland? In dit geval heeft je partner een verblijfsvergunning nodig. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) is verantwoordelijk voor de toekenning van een verblijfsvergunning voor buitenlandse partners.

 

Heb je nog vragen over trouwen of een geregistreerd partnerschap? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This