Ben je op zoek naar een nieuwe woning? Aankomende zaterdag 6 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (het NVM) de Open Huizen Dag. Op deze dag krijg je de mogelijkheid om tussen 11.00 en 15.00 vrijblijvend en gratis koophuizen te bezichtigen.

Het NVM geeft een aantal aandachtspunten om de Open Huizen Dag optimaal te benutten:

Waar kun je van tevoren aan denken?

  • Bekijk van tevoren je financiële mogelijkheden. Wat kun en wil je betalen?
  • Bedenk van tevoren wat je woonwensen zijn. Wil je bijvoorbeeld graag in de buurt van een bos wonen of liever bij de stad?
  • Neem alvast een kijkje op Funda. Welke huizen spreken je aan?
  • Bedenk welke route je gaat volgen. Gezien je vier uur de tijd hebt om huizen te bezichtigen, is het handig om van tevoren te weten bij welke huizen je wil kijken. Hou hierbij rekening met reistijden.

Waar kun je op de dag zelf aan denken?

  • Vraag de eigenaar of je foto’s en aantekeningen mag maken. Het kan later fijn zijn om een geheugensteuntje te hebben.
  • Laat je gegevens achter en laat achteraf nog wat van je horen. Het is fijn om even te kunnen laten weten wat je feedback is en of je geïnteresseerd bent of toch nog even verder kijkt.

Ten slotte: de NVM Open Huizen Dag is vrijblijvend! Je hoeft dus geen beslissingen te maken op de dag zelf. Ben je geïnteresseerd in een huis, dan kun je altijd nog een tweede bezichtiging plannen.

Heb je een woning gevonden? Wij helpen je graag met de volgende stap. Wil je alvast wat meer informatie? Lees dan verder over het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This