Guide: bereid je voor op een bezoek aan ons notariskantoor!

In deze blog lees je hoe het beste kunt halen uit een afspraak met de notaris. Je kan bij ons langskomen voor verschillende redenen. Soms ben je verplicht om langs te komen en sommige zaken kunnen online geregeld worden of middels een videogesprek. Neem contact met ons op en samen komen we eruit wat voor ons de juiste manier is.

Het is belangrijk dat je je goed voorbereid op een bezoek, zodat je al je vragen kunt stellen. Daarnaast brengt het ook de nodige kosten met zich mee, dus kun je maar beter goed voorbereid zijn.

Het is belangrijk dat je een goed en vertrouwelijk gevoel hebt bij de notaris. Daarom kun je ons altijd even bellen voor een vrijblijvende kennismaking.

Als notariskantoor bieden wij onafhankelijk juridisch advies aan.

Wat neem je mee?

  • Geldig legitimatiebewijs (ID-kaart, rijbewijs of paspoort).
  • Eventueel relevante documenten, zoals oude testamenten of statuten voor een eigen bedrijf

Tijdens de afspraak mogen er in principe geen andere mensen bij aanwezig zijn. Dit is zo geregeld via de wet.

Het kan zo zijn dat de notaris vragen stelt die in jouw ogen vreemd lijken. Dit is echter om te beoordelen of je de consequenties van je keuzes begrijpt. Probeer niet meteen met oplossingen te komen, maar bespreek het probleem. Wij zijn er om je te voorzien van juridisch advies en samen tot een oplossing te komen. Lees je vooraf in over relevante onderwerpen via onze website!

Op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) is de notaris verplicht tot het verrichten van cliëntenonderzoek en het doen van een melding bij een vermoeden van witwassen of financieren van terrorisme. De notaris heeft naast de bank nog een eigen onderzoek plicht, waarbij de herkomst van de gelden wordt onderzocht.

Stel je voor: je partner spreekt geen Nederlands. In dat geval mag je niet voor je partner vertalen; er moet een tolk aanwezig zijn.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en je te ondersteunen bij al je juridische behoeften. Mocht je nog vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This