Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster is gebleken dat de prijzen van koopwoningen nog steeds stijgen. Inmiddels is de grootste prijsstijging sinds maart 2002 bereikt.
In juni 2013 waren de prijzen van bestaande koophuizen het laagst, sindsdien is er weer een stijging te zien. Vergeleken met dit dieptepunt in juni 2013 lagen de prijzen in april gemiddeld 16,7 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is momenteel ongeveer een hoog als in het voorjaar van 2006.

Doorstromers

De hypotheekomzet is in het eerste kwartaal van 2017 met ruim 46 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Vooral doorstromers en oversluiters zijn hier verantwoordelijk voor, zo zijn doorstromers goed voor 55 procent van de hypotheekomzet. Ze profiteren sterk van de groeiende huizenmarkt.

Starters

Starters hebben daarentegen last van de aangescherpte leennormen en de stijgende huizenprijzen. Ze komen daardoor moeilijker op gang in de woningmarkt. Mede hierdoor neemt het aantal jongvolwassenen dat bij de ouders woont toe.

Ga je een huis kopen? Lees hier meer over wat wij voor jou kunnen betekenen.

Bron: Nu.nl

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This