Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) heeft deze week bekend gemaakt dat zzp’ers sneller een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) kunnen afsluiten. In een eerder artikel hebben we uitleg gegeven over de NHG. Het WEW maakt het vanaf 1 december 2016 mogelijk voor zzp’ers om al na twaalf maanden zelfstandig te zijn geweest een hypotheek met NHG af te sluiten. In de huidige regeling moeten de zzp’ers ten minste drie jaar actief zijn als zelfstandige.

Vanaf december kunnen de zelfstandigen terecht bij de SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, AEGON hypotheken en RegioBank voor een hypotheek met NHG. Per 1 januari 2017 voegen ook Woonfonds en NIBC Direct zich bij deze groep. Het WEW meldt dat ook andere hypotheekverstrekkers zich kunnen aanmelden voor dit initiatief. De zzp’ers kunnen een hypotheek met NHG krijgen voor een woning met een koopprijs tot € 231.132,-.

 

Toetsinkomen zzp’er is leidend

Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen als zzp’ er hun hoofdinkomen. Voor de zelfstandigen is het een hele klus om hun eigen woning te financieren. Met dit nieuwe initiatief hoopt het WEW de drempel voor zzp’ers te verlagen. Het WEW is de samenwerking aangegaan met experts. Zij kunnen het toetsinkomen van de zzp’er vaststellen, zodat het goed aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. Er wordt beter gekeken naar de verdiencapaciteit, waarbij het niet uitmaakt binnen welke contractvorm iemand zijn inkomen heeft verdiend. Nadat het toetsinkomen door een expert is bepaald, wordt het reguliere hypotheektraject gevolgd.

Het actuele overzicht van de hypotheekverstrekkers die zijn aangesloten op dit initiatief en meer informatie over dit onderwerp vind je op de site van NGH.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This