Denk jij erover om ondernemer te worden of ben je een startende ondernemer? In deze blog willen we je wijzen op de verschillende Startersdagen in Groningen die in november plaats zullen vinden. Tijdens Startersdagen kun je sparren over jouw ideeën voor een eigen onderneming en ontvang je allerlei informatie en tips over hoe je eigen ondernemer kunt worden. Allereerst volgt er informatie over de Kamer van Koophandel (KvK) Startersdag en vervolgens over Startup Weekend Groningen. Het voornaamste verschil is dat de KvK Startersdag meer informatief van aard is terwijl je tijdens Startup Weekend Groningen in teamverband aan de slag kan gaan met je idee om het zoveel mogelijk vorm te geven. Als laatste vertellen we je wat de notaris voor je kan betekenen wanneer je van plan bent een eigen onderneming te starten.

 

KvK Startersdag

De KvK Startersdag is op zaterdag 5 november 2016, op deze dag kun je maximaal vijf lezingen naar keuze bezoeken waarin je allerlei praktische zaken worden uitgelegd. Dit loopt uiteen van het vinden van klanten en de kracht van het internet tot belastingzaken en administratie. Ook krijg je handvaten aangeboden voor het schrijven van een goed ondernemingsplan. Op de site vind je de agenda zodat je vooraf kan plannen welke lezingen je wilt bezoeken.

 

De locaties

* Amsterdam – Amsterdam ArenA
* Arnhem – GelreDome
* Eindhoven – Evoluon
* Groningen – MartiniPlaza
* Rotterdam – Postillion Convention Centre WTC
* Urmond – Van der Valk Hotel
* Utrecht – Jaarbeurs
* Zwolle – Windesheim Campus

 

KvK Online

Kun je er niet bij zijn maar ben je wel erg benieuwd naar de onderwerpen die aan bod komen? Dit jaar heeft de KvK een online programma waarbij je via de livestream kunt meeluisteren. Ook staan er video’s, interviews en verhalen waar je inspiratie mee kunt opdoen. Deze kun je ook altijd nog na afloop van een bezoek aan de Startersdag raadplegen.

 

Startup Weekend Groningen

Heb jij een goed idee voor een eigen onderneming maar wil je hierover eerst sparren met developers, designers en/of marketeers? Dan is Startup Weekend Groningen de plek waar jij kan testen wat de mogelijkheden zijn van jouw idee! Vorm een team en werk je idee uit om het op de laatste dag voor een jury te presenteren; het beste startup idee wint een prijs. Geïnteresseerd? Neem een kijkje op de Startup Weekend Groningen Facebookpagina waar je foto’s van afgelopen jaren kunt vinden, een link naar het Facebook evenement en een link naar de ticketpagina.

 

Datum en locatie

Het Startup Weekend Groningen is het weekend van 18 tot en met 20 november en vindt plaats aan de Achterweg 1, in het gebouw van The Big Building.

 

Ondernemen en de notaris

In een eerder artikel schreven we waar je aan moet denken bij het starten van een eigen onderneming, zo kun je onder andere kiezen voor een onderneming met en zonder rechtspersoonlijkheid. Het oprichten van een onderneming/rechtspersoon gebeurt middels notariële akte waarin de statuten van de rechtspersoon vastgelegd worden. Verder zal de onderneming moeten worden ingeschreven bij de KvK. De notaris kan niet alleen deze akte opstellen en zorgen voor de inschrijving bij de KvK, maar kan je ook adviseren over de rechtsvorm die het beste gekozen kan worden. Samen met de notaris ga je alle aspecten na en kom je uiteindelijk tot de meest geschikte rechtsvorm voor jouw bedrijf. Meer informatie over een onderneming en rechtspersonen vind je op onze site.

 

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.

Share This