Zoals we in een eerdere blog al vertelden, hoeven starters vanaf 1 januari 2021 geen overdrachtsbelasting meer te betalen. Een deel van de starters verzet daarom hun woningoverdracht naar volgend jaar, meldde een woordvoerder van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) aan NU.nl. Ze kunnen daarmee geld besparen op hun overdrachtsbelasting.

Uitstellen woningoverdracht

De KNB heeft naar aanleiding van de op Prinsjesdag aangekondigde wijzigingen gekeken naar eventuele wijzigingen in de agenda van notarissen. Een derde van de ondervraagde notarissen heeft verteld dat kopers de datum van de overdracht van hun nieuwe woning willen uitstellen. Een woordvoeder van de KNB legde uit dat de overdracht het moment is waarop je de belasting moet betalen. Dit is dus de reden dat veel starters de woningoverdracht verplaatsen naar volgend jaar.

Vastgoedbeleggers vervroegen overdracht

De woordvoerder van de KNB vertelde echter ook dat vastgoedbeleggers vanaf volgend jaar juist meer gaan betalen. Zij verplaatsen daarom de overdrachtsdatum naar voren, omdat voor hen het tarief van 2 naar 8 procent gaat. Verder zijn er volgens de KNB veel mensen die hun hypotheek oversluiten, doordat hier nog steeds een lage rente voor geldt.

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This