In deze blog behandelen we de vraag of het verstandig is om ten tijde van het coronavirus een testament op te stellen of hier veranderingen in aan te brengen. Ons advies: neem de tijd indien dit mogelijk is.

 

Online regelen

Hoewel dit vroeger niet mogelijk was, kunnen zaken als het opmaken of aanpassen van een testament in deze periode op afstand geregeld worden. Er is een noodwet opgesteld, waardoor cliënten niet verplicht zijn om in het bijzijn van een notaris een handtekening te zetten. Het hoeft dus niet langer fysiek te gebeuren maar kan dus ook via bijvoorbeeld Skype of FaceTime worden geregeld. 

 

Neem de tijd wanneer mogelijk

Het is fijn dat dit mogelijk is, maar wel alleen bij echte noodgevallen. Het liefst wil je natuurlijk fysiek zulke belangrijke zaken bespreken. Daarbij is het belangrijk om, indien de mogelijkheid er is, goed na te denken over het testament en geen overhaaste beslissingen te nemen. Het is altijd fijn om zaken goed geregeld te hebben en wij adviseren mensen om na te denken over een testament. Het is fijn om financiële zaken, maar ook zaken omtrent je gezondheid goed vast te leggen. Maar wij vinden wij dat dit, indien mogelijk, geduld vereist. In de wet is vaak al het een en ander geregeld, bijvoorbeeld wanneer je getrouwd bent of kinderen hebt, dus neem geen overhaaste beslissingen. Doorloop thuis je oude testament om te bekijken of het nog klopt of aangepast dient te worden en, indien je nog geen testament hebt, welke zaken je hierin vast zou willen laten leggen.

 

Wij zijn er om je te helpen bij het opstellen of aanpassen van je testament. Fysiek, maar ook digitaal wanneer dit echt niet anders kan. Neem gerust contact met ons op.

 

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This