Wat moet je regelen als je gaat trouwen?
Naast het kiezen van een mooie locatie aan het water en de perfecte bruidsjurk, komen er ook veel juridische aspecten bij het trouwen kijken. Ga je binnenkort trouwen? Lees snel verder voor wat handige tips!

Bezoek een notaris
Als je niets regelt, zul je in beperkte gemeenschap van goederen trouwen. Alles wat je tijdens het huwelijk opbouwt, wordt dan gezamenlijk bezit. Voor 1 januari 2018 was het zo dat je automatisch in algehele gemeenschap van goederen trouwde. Alles wat jullie vóór en tijdens het huwelijk opbouwden, was dan van jullie samen. Overweeg huwelijkse voorwaarden op te stellen om zelf te bepalen hoe je zaken regelt. Dit kan bij een van onze notarissen! 

Nog niet zeker of je wilt gaan trouwen? Lees hier over het geregistreerd partnerschap en het samenlevingscontract.

Kinderen
Willen jullie trouwen in (beperkte) gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden? Voor jullie kinderen maakt dat niet uit. Jullie worden automatisch erkend als ouders van je kinderen, en bij een scheiding behouden jullie beide het gezag over de kinderen. Bij samenwoners met kinderen is dit niet automatisch het geval.

Woning
Als jullie van plan zijn een huis te kopen, let dan goed op hoe je dit regelt. Als de één aanzienlijk vermogender is dan de ander, is het verstandig om in de huwelijkse voorwaarden afspraken vast te leggen met betrekking tot de woning. 

Erfenis
Je wilt er natuurlijk het liefst niet over na denken zodra je gaat trouwen, maar het is heel belangrijk! Denk aan het opstellen van een testament! Hier vind je alles wat je moet weten over het testament. 

Ondernemers
Zorg ervoor dat je als ondernemer een privé en zakelijk afgescheiden vermogen hebt en dat jouw geliefde niet deelt met jouw eventuele verliezen. Overweeg huwelijkse voorwaarden om financiële risico’s te beperken. Zodra je trouwt in (beperkte) gemeenschap van goederen, zal de ander bij faillissement ook voor de schulden moeten opdraaien. 

Wil je er zeker van zijn dat alles goed is geregeld? Neem dan contact met ons op!

Meer informatie?

Neem contact op of vraag een offerte aan.
Share This